Descobert un nou refugi de la Guerra Civil a Oliva

Les obres de canalització de gas que s’executen al carrer del Salvador exhumen la part més superficial. No s’hi podrà visitar, però els Departaments de Patrimoni Històric i Urbanisme ha iniciat les actuacions per tal de garantir la seua conservació “in situ” una vegada finalitzats els treballs de documentació del mateix.

El passat dia 14 de juny les obres de canalització de gas que s’executen al carrer del Salvador d’Oliva exhumaren la part més superficial d’un refugi de la Guerra Civil. Informats de la troballa pel Departament d’Urbanisme, des de la Delegació de Patrimoni Històric de l’Ajuntament d’Oliva s’encomanà al Museu Arqueològic l’inici de les tasques conduents a l’anàlisi i documentació del mateix d’acord amb la legislació vigent.

El refugi, descobert a partir de l’estructura més superficial del mateix, està situat en un lateral d’este carrer i prop de l’encreuament del mateix amb el carrer del “Nazareno”. Part del mateix només és observable des de la petita obertura practicada per la rasa de la canalització. Les primeres dades obteses “de visu” en el lloc de la troballa informen de la presència d’un refugi de planta rectangular, delimitada per parets de rajola travada amb morter d’aproximadament un metre d’amplària per cinc metres de llarg i amb una alçària de poc més de dos metres. La coberta del refugi és de volta amb fàbrica de rajola i morter i es troba a un metre de profunditat respecte de la cota actual del carrer. Amb tota probabilitat este refugi s’estenia per l’encreuament dels carrers del Salvador i del “Nazareno” tot i que, a hores d’ara, no es pot concretar ni delimitar l’extensió del mateix.

D’altra banda, tot i que per la seua localització el refugi no és accessible ni podrà ser visitable, els Departaments de Patrimoni Històric i Urbanisme ha iniciat les actuacions per a garantir la seua conservació “in situ” una vegada finalitzades els treballs de documentació del mateix.

Arxivat en: patrimoni

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *