Valoració del resultat de la reunió celebrada al Ministeri de Foment respecte la Variant Sud de La Safor.

L’alcalde d’Oliva, David González, els alcaldes de Bellreguard, Palmera, l’Alqueria de la Comtessa, i els cinc portaveus dels grups municipals a l’Ajuntament d’Oliva, han valorat este matí el resultat de la reunió que va tindre lloc ahir a la seu del Ministeri de Foment a Madrid, per tal de tractar la situació actual de la Variant Sud de La Safor.

Segons han assenyalat, des del Ministeri se’ls ha indicat que es continua amb la tramitació de l’expedient administratiu de la Variant Sud, ja que no es descarta la seua construcció en un futur, però redimensionant-la de dos a un carril per sentit. En estos moments està preparant-se la tramitació de la Declaració d’Impacte Ambiental. No obstant, el secretari general d’Infraestructures va indicar que, en estos moments i atesa l’actual situació econòmica, la prioritat no és la construcció de la variant, sinó la utilització de l’AP7 com a solució. També es va confirmar que l’actual govern central no té previst prorrogar la concessió, i que per tant en 2019 quedaria lliure.

Els alcaldes i els portaveus olivers han assenyalat que el secretari general d’Infraestructures s’ha compromés al fet que en quatre mesos el Ministeri els tornarà a citar a Madrid, per presentar un estudi tècnic i econòmic de la construcció d’un enllaç sud de l’AP7 a Oliva.

A més a més, en quatre mesos el Ministeri també s’ha compromés a presentar un estudi on reculla l’impacte i el cost econòmic-financer de l’aplicació immediata de dos possibles mesures temporals:
1) prohibició dels vehicles pesats (més de 12 tones) pels municipis afectats pel pas de la 332, a canvi de l’eliminació o reducció significativa dels peatges entre Xeresa i Ondara.
2) reducció significativa dels peatges a Xeresa, Oliva i Ondara, tant per a vehicles lleugers com pesats, com a mesura d’estímul per descongestionar el trànsit per l’interior dels municipis afectats.

Arxivat en: Comarcal, compromís, Urbanisme i Medi Ambient

Comentaris

  1. Fdo. diu:

    Aquesta unitat va sentir a faltar la Plataforma CARRETERA NO quan les vaques no hi eren tan flaques. Benvinguda siga aquesta unitat i a aconseguir la lliberació de la AP7 amb una eixida Sur a Oliva al meyns.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *