Oliva inicia el desmuntatge de tres grues torre abandonades a les zones de l’Envic i el Conservatori

Després de molts mesos de gestions,[1] finalment el proper dilluns 31 de març l’Ajuntament d’Oliva procedirà a fer efectiu el desmuntatge de la grua torre de l’obra abandonada del carrer Manuel Broseta, segons ha anunciat el regidor d’Ordenació del Territori, Vicent Canet.

Aquestos treballs, coordinats des del departament d’Urbanisme de la localitat, en col·laboració amb el d’Obres i Serveis, donaran inici a la primera de les dues actuacions subsidiàries que seran efectuades per l’administració local en un breu període de temps. Ja que, poc després del desmuntatge de la grua torre de l’obra abandonada del carrer Manuel Broseta, l’Ajuntament d’Oliva té previst el desmuntatge subsidiari de les dues grues torres de l’obra abandonada al carrer Calixte III, a pocs metres de distància.
grua-conservatori
“Fa molts mesos que estem treballant en estes ordres d’execució. Han estat uns procediments molt complexos i costosos; sobretot aquest primer. Ja que tant la promotora (també propietària del sòl) com la constructora d’aquestes obres (que van començar en 2008) es troben en concursos de creditors i en mans dels seus respectius administradors concursals”.

És per aquesta raó que, davant la urgència de l’actuació i per tal d’evitar problemes de seguretat i molèsties al veïnat, l’Ajuntament es farà càrrec de l’actuació subsidiària, que té un pressupost d’uns 9.000 euros.

L’esmentada actuació consistirà en el bombeig de l’aigua acumulada al soterrani, el desmuntatge, transport i emmagatzemament de la referida grua torre (una LIEBHERR model 63-LC, de 80 metres d’altura) per part de personal especialitzat, així com la retirada de les baranes de seguretat de l’obra que es troben en mal estat.

“La retirada d’aquestes grues ha estat una de las prioritats que hem tingut al govern, donades les característiques tan concretes que presentaven, i la inquietud social que generaven”, ha indicat Vicent Canet.

 
[1]Els tràmits van començar en abril de 2013, quan es va iniciar l’expedient d’ordre d’execució.

Arxivat en: Urbanisme i Medi Ambient

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *