Compromís reclama la devolució del cèntim sanitari a Oliva

D’aprovar-se la moció, l’Ajuntament posarà a disposició del veïnat (empreses i particulars) els formularis per poder sol·licitar la devolució davant l’Agència Tributària, bé a través de l’OMIC, la web o mitjançant qualsevol dels serveis municipals que s’estimen oportuns.

Oliva, 08 d’abril de 2014.-

El Grup Municipal de Compromís a l’Ajuntament d’Oliva ha presentat una moció, que serà debatuda al pròxim plenari, a finals d’abril, instant tant als serveis jurídics com als d’intervenció municipals, a què informen sobre la quantificació de les xifres exactes que es podrien reclamar, així com la via administrativa més adient per tal de dur a terme la reclamació del cèntim sanitari.

I és que el portaveu, David Gonzàlez, ha recordat que la Sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea de 27 de febrer de 2014 ha declarat contrari al Dret comunitari l’Impost sobre Vendes Minoristes de Determinats Hidrocarburs (IVMDH), l’anomenat “cèntim sanitari”, que es cobrava com a impost indirecte en la venda d’hidrocarburs (gasolines, gasoils, combustible de calefacció, etc.). “La Sentència és aplicable a tot l’Estat Espanyol, que ha de procedir a la devolució íntegra de les quantitats cobrades a l’excés. Les quantitats que poden reclamar els perjudicats dependran de les CCAA en la qual s’haguen realitzat les adquisicions de combustible. No obstant això, en tots els casos podrà sol·licitar-se la devolució del tram estatal de l’impost (2,4 cèntims per litre per a gasolines i gasoils) entre l’entrada en vigor de la Llei 24/2001, de 27 de desembre, que va ser l’1 de gener de 2002, i l’eliminació del mateix que es va produir amb data 31 de desembre de 2012.”

Estos reintegraments es poden reclamar tant per empreses, organismes, entitats, societats, ja siguen públiques o privades, com pels particulars que puguen acreditar mitjançant factura de la despesa realitzada en combustible al llarg dels darrers 4 anys.

“Com a administració pública que presta serveis als ciutadans, l’Ajuntament d’Oliva té una despesa anual en combustible: vehicles, calefacció de centres escolars, etc. Per tant, pot reclamar la devolució en el període de reclamació de 2010 a 2012”.

Per la seua banda, la Unió de Consumidors de la Comunitat Valenciana (UCCV) està distribuint entre la ciutadania formularis per poder sol·licitar la devolució davant l’Agència Tributària, “un fet que podria fer propi l’Ajuntament d’Oliva i posar a disposició dels seus veïns estes reclamacions, bé siga a través de la Oficina d’Informació al Consumidor o bé a través de qualsevol dels serveis municipals que s’estimen oportuns, amb la finalitat de facilitar la tramitació als usuaris (empreses i particulars de la localitat) que volgueren tramitar esta petició de devolució”.

Finalment, Compromís també proposa que l’Ajuntament, a través de la web municipal, facilite els formularis que es puguen fer servir per reclamar el cèntim sanitari o informe sobre l’enllaç on poder descarregar-los.

Arxivat en: compromís, Sanitat i Benestar Social

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *