Mnifest de la Comissió 9 d’octubre

Avui, 9 d’octubre, ocupem les places i carrers del nostre país per recordar l’entrada de Jaume I a la ciutat de València. Enguany la Diada la celebrem carregades de positivisme, sabent que és a les nostres mans canviar-ho tot, que la societat està reaccionant davant la corrupció i el saqueig, que l’empoderament popular és creixent i ja ningú ens pot aturar.

 
Davant la corrupció amb la que els botiflers que ens governen balafien els diners, devaluen les nostres institucions, ens menyspreen i amaguen com a poble arribarà la nostra resposta, hui diem que és possible. Hui diem que no caurem en el seu joc, que volem dignificar el nostre País, recuperar els nostres mitjans de comunicació, dotar les nostres escoles d’un model lingüístic q que grantisca l’ensenyament del valencià, preservant la riquesa cultural del nostre poble.

 
Hui clamem per un sistema de finançament propi i sobirà, per la construcció del Corredor Mediterrani, pels drets socials i laborals, per una sanitat digna, per un model socioeconòmic sostenible i respectuós amb el medi ambient. Juntes podrem posar fi a l’espoli injust i organitzat per part de l’Estat per reduir-nos a una colònia sense dignitat i del govern valencià que ens avergonyeix amb la seua corrupció i menyspreu a la nostra terra.

 
Volem que aquest 9 d’octubre servisca per reaccionar, per encoratjar a l’empoderament popular, per agafar l’espenta necessària, per mobilitzar la il•lusió i que així la ciutadania siga el principal motor de regeneració política, social i econòmica al País Valencià.

 
Hem de ser conscients que un altre model és possible, que tenim potencial com a poble, com a persones, que ho tenim tot per guanyar. Amb una democràcia real, amb transparència, amb participació ciutadana i entre totes podem posar fi a este sistema injust, podem canviar el rumb de la història.

 
La nostra ciutadania activa i contundent ha de ser la manera de transformar les nostres paraules en fets i guanyar la sobiraniaal carreri a les institucions, retornant-les la dignitat, acostant-les a la gent, blindant-les definitivament contra la corrupció i el saqueig que hui ens ofega, posant-les al servei del País i la seua gent.

 

Només entre totes, farem d’aquesta terra que tant estimem un País digne i lliure!

 
Visca el País Valencià!

Arxivat en: compromís, General, Llengua, Moviments Socials, Nacional

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *