La setmana passada, una representació del Departament de Turisme d’Oliva, la regidora de Turisme, Imma Ibiza, acompanyada de la tècnica del departament, Adelina Vilaplana, assistiren a una reunió a Benidorm a la seu d’Invat•tur (Institut Valencià Tecnològic per al Desenvolupament Turístic).
Invat.tur, és un centre dedicat a la investigació, innovació i tecnologies aplicades al turisme.

A la reunió van assistir el director d’Invat.tur, Sr. Carlos Solsona, a més d’una representació dels municipis de Beneixama, de Pego i d’Oliva.

El tema tractat és d’especial interés turístic; crear La Ruta del Figatell entre tres pobles que tenen una llarga tradició en l’elaboració del figatell.

Precisament, una de les activitats que va tindre lloc a la VII Mostra Gastronòmica Ciutat d’Oliva, va ser una demostració de l’elaboració del nostre figatell. El cuiner d’Oliva i formador del CDT de Dénia, Sr Josep Codina ens va mostrar els secrets culinaris per elaborar i cuinar un plat tan exquisit com el figatell d’Oliva.

Les noves tendències gastronòmiques aplicades a la innovació han fet possible elaborar diferents variants del figatell. En gener, Oliva va donar bona mostra en Fitur. Els nostres ambaixadors de la restauració, presentaren com aperitiu el figatell de sépia en la demostració gastronòmica.

Durant la visita, la regidora Imma Ibiza, va aprofitar per interessar-se pels projectes que es promouen des d’Invat.tur. Un d’ells d’especial interés per a la dinamització econòmica de la nostra ciutat. Invat.tur Emprende, és un programa de creació i impuls a empreses turístiques. Aquest programa dóna suport als emprenedors del sector turístics, formació per crear Plans d’Empresa i assessorament als projectes i a les idees innovadores del sector. Els cursos que ara estan impartint-se a Benidorm, s’impartiran el proper mes d’abril a València. El Departament de Recursos Humans que gestiona David González, ja està treballant en aquest projecte.

La regidora es va mostrar molt satisfeta de poder apropar sinergies amb els municipis de Pego i Beneixama, poblacions que han apostat, igual que Oliva, per la gastronomia autòctona. A més, Ibiza destacava la importància d’unir-se a poblacions de la Marina Alta i l’Alcoià per aglutinar una oferta més diversa com a destinació turística.

Dossier PROGRAMA IMPULSO 2015