L’alcaldessa accidental Ana Morell, fent un clar abús de poder, ha aplicat la censura en l’Ajuntamentd’Oliva, en impedir que vaja a plenari una moció relacionada amb les seues polèmiques obres.
A l’ordre del dia del plenari de hui [dijous 26 de febrer] deuria haver figurat la moció que van presentar 3 regidors-tinents d’alcalde el passat dilluns dia 16 de febrer. La moció es va presentar amb l’antelació suficient que estableix la llei, com per a que s’incloguera a l’ordre del dia del Ple. Tal i com s’ha fet amb tantes i tantes mocions que s’han presentat en condicions similars.
Per increïble que parega, la regidora Ana Morell (que en l’actualitat ostenta el càrrec d’alcaldessa accidental per la baixa de Salvador Fuster), ha censurat una moció presentada dins del termini que estableix la llei per 3 regidors-tinents d’alcalde el passat dilluns 16 de febrer. Ha hagut de fer-ho a través d’una resolució del seu company de partit i segon tinent d’alcalde, per ser part interessada en l’expedient. Està clar és que si la Sra. Morell no haguera decidit impedir que la moció es tractara en el Ple, no haguera estat necessària cap resolució del segon tinent d’alcalde.
I la notícia no és només que en ple segle XXI s’aplica la censura en un ajuntament democràtic. Que ja és greu.
Per si això fóra poc, la moció censurada per Ana Morell està directament relacionada amb un tema en què ella és part implicada: les seues polèmiques obres, realitzades il•legalment en una casa de la seua propietat.
Després d’estar quasi 3 mesos esperant un informe jurídic aclaratori sobre una llicència de legalització concedida a la regidora en circumstàncies molt particulars (informe tècnic amb 2 opcions: favorable i desfavorable), els 3 regidors-tinentsd’alcalde es van vore obligats a presentar la referida moció, com a últim recurs per aconseguir els aclariments que demanaven.
Davant la negativa de l’alcaldia a l’elaboració del referit informe, als 3 regidors-tinentsd’alcalde no els ha quedat més remei que presentar una moció proposant l’inici d’un expedient de lesivitat de la llicència de legalització concedida a la regidora.
I després d’haver esperat quasi 3 mesos, i després d’haver presentat la moció dins del termini reglamentari, ara la regidora socialista, aprofitant el seu càrrec d’alcaldessa accidental, ha censurat la moció, impedint que vaja a plenari.
Ana Morell, a qui li s’ha obert un expedient de disciplina urbanística per haver fet obres sense llicència a la seua vivenda, ha tingut l’atreviment de censurar una moció directament relacionada amb el seu expedient. Essent part directament implicada en esta qüestió, ha tingut el descaro de vetar la moció (o intentar-ho, perquè els seus autors arribaran on siga necessari per defendre els seus drets).
En definitiva, unes pràctiques totalitàries impròpies de governs democràtics. L’opacitat i la censura no tenen cabuda al segle XXI. En quin segle polític viu la Sra. Morell?

Documents complementaris:

2014-12-05 Sol·licitud informe

2015-02-05 Denegacio de l’alcaldia informe complementari secretària

2015-02-16 Moció lesivitat casa Ana