El misteriós cas de les butaques de segona mà

Un total de 86.000 euros hauria estat la despesa invertida en la renovació de les 595 cadires que conformen el deteriorat pati de butaques del Teatre Olímpia. Unes butaques afectades en la seua estructura (reposa-braços amb la tela rossegada, entre altres) i per tant d’inviable conservació donat el seu mal estat. Casualitat o no, surten a la venda les 800 butaques del cinema del carrer Campos de Dénia, de la mateixa marca i dimensions que les que ocupen actualment el Teatre Olímpia, a l’assequible cost de 14.000 euros.

La valoració dels tècnics municipals és clara: les cadires oferides estan en bon estat, fins i tot les hi ha encara embalades, sense estrenar. Una oportunitat única per reposar l’actual mobiliari i a més a més comptar amb una reserva per a manteniment. Malgrat tot, no es pot decidir la compra perquè la despesa no està pressupostada. I al cinema de Dénia van a realitzar-se obres, així que urgeix desmuntar-les i emmagatzemar-les. Finalment, l’empresari ajorna el tracte amb la condició que siguen retirades d’allí.

Oficialment, doncs, no s’han adquirit. Ningú ha malgastat diners públics en butaques deteriorades de segona mà, més bé s’obri la possibilitat d’un estalvi de fins a 72.000 euros amb l’adquisició d’unes cadires que reuneixen totes les condicions per tal de reemplaçar uns seients que clamen urgent recanvi.

Mentrestant, s’intenta distraure la ciutadania amb titulars enganyosos que tergiversen la realitat, fent demagògia d’un assumpte, diguem-ne, menor. I ens preguntem, per què el PP no denuncia l’escàndol de l’expedient d’infracció urbanística de la Sra. Ana Morell? Qui posarà paraules al pagament de quasi 2’5 milions d’euros sobre el preu real per la finca Martí Deveses? Què hi ha del deute de 700.000 euros que l’Ajuntament tenia per la recollida de fem? O que el sobrecost per Aigua Blanca IV haja passat de 80.000 a més de 700.000 euros?

Que no et passen amb cançons ni misteris. Parlem clar, quina classe d’històries vols que et conten?

Arxivat en: Ajuntament, Cultura i Educació, Transparència

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *