La regidora de Turisme, Imma Ibiza es mostra molt satisfeta dels diners que ha cobrat l’Ajuntament d’Oliva per una subvenció a la qual es va acollir el Departament de Turisme en agost de 2014 (B.O.P nº 205 de 29 d’agost de 2014).

Aquesta subvenció, és una concessió d’ajudes als Ajuntaments de la Província de València per l’obtenció i manteniment de certificacions en les platges:Q de Qualitat Turística i/o Bandera Blava per la qual es concedeix una ajuda de 6000 € per cada certificació aconseguida en 2014.

Un total de 5 guardons, tres de Qualitat Turística i 2 de Bandera Blava en les platges de Pau Pi, Aigua Blanca i Aigua Morta. La subvenció aprovada i ja ingressada en les arques de l’Ajuntament és de 6.000 € per guardó, el que fa un total de 30.000 €.

Imma Ibiza explica que aquesta subvenció té la finalitat d’invertir en el manteniment de les platges tant en les seues infraestructures com en els resultats de la qualitat de l’aigua de bany per aconseguir unes platges de qualitat excel·lent, tant mediambientalment com en els serveis turístics.

Per segon any consecutiu Oliva pot beneficiar-se d’aquesta subvenció, en 2013 van ser 36.000 € donat que s’aconseguiren 6 guardons i en 2014 han estat un total de 30.000 €.

El municipi d’Oliva, juntament amb Sagunt, ocupen el tercer lloc en la llista de platges galardonades en la província de València després de Cullera i València, fet que situa a les nostres platges com un destí turístic de qualitat.

Des del departament de platges, es treballa molt intensament per aconseguir complir amb la normativa de les certificacions que cada vegada és més exigent, la regidora destaca el gran esforç fet des del departament de platges per aconseguir any rere any el manteniment dels guardons.

No obstant la regidora manifesta el seu malestar perquè, malgrat ser el turisme un sector estratègic com a motor econòmic, capaç de generar llocs de treballs i contribuir a recuperar l’estat de benestar de moltes famílies, algunes de les subvencions que aconsegueix el departament, no tenen una repercussió directa en el sector. És desig de la regidora que aquesta subvenció es tinga en compte a l’hora d’elaborar el pressupost per a 2015, donada la liquidació en positiu de l’exercici de 2014. 

Bandera Blava