La regidora de Turisme de l’Ajuntament d’Oliva, Imma Ibiza, juntament amb la tècnica de platges Camen Santonja i la representant de l’empresa Masuno, responsable de les auditories mediambientals del Sistema de Gestió de Platges, Emma Perea, han explicat quins seran els serveis turístics que es prestaran a Oliva durant la temporada d’estiu de 2015.

Aquest model de prestació de serveis, persegueix uns objectius:

El primer objectiu ha sigut intentar conciliar el descans amb l’oci. Així doncs les instal·lacions ubicades en zones urbanes o davant d’algun allotjament, com ara els càmpings, seran instal·lacions sense ambient musical i tindran un horari d’obertura més restringit. Per altra banda, les instal·lacions ubicades en zones no urbanes podran tindre ambient musical i un horari d’obertura més prolongat.

El segon objectiu persegueix la desestacionalització de la temporada d’estiu, objectiu principal del departament de Turisme. En aquest punt es determina la temporalitat de la prestació de serveis; hi haurà instal·lacions que estaran obertes aproximadament uns set  mesos a l’any, des de març fins a octubre, i altres des de juny fins a setembre.

El tercer objectiu es compatibilitzar els usos de les platges amb el respecte al medi ambient i la sostenibilitat del nostre entorn. En aquest cas, el criteri ens ve donat pel Ministeri de Medi Ambient mitjançant la Red Natura 2000 que en 2013 va declarar zones LIC (Lloc d’Interés Comunitari), les dunes de la Safor, i que en 2014, la Conselleria de Medi Ambient, mitjançant el Servei de Vida Silvestre  va declarar les Dunes de La Safor espai de protecció del Corriolet (corriol camanegre – Charadrius alexandrinus). Les platges protegides són totes excepte Terranova-Burguera (Terranova-Clotal està protegida), Pau Pi i Aigua Blanca fins a la Plaça Europa. Les actuacions i posada a punt de les platges, que normalment es feien al mes de juny, s’han hagut d’avançar al mes de març, com ara les instal·lacions de les passarel·les.

Per últim Imma Ibiza explicava les diferents tipologies de les instal·lacions. Enguany estaran els xiringuitos, les escoles de vela, els massatges i el quiosc com a novetat.