La signatura de l’Acord de Govern Oliva 2015-2019 plasma el consens assolit entre Compromís, Projecte Ciutadans, EUPV i Partit Gent d’Oliva.

Des de l’endemà de les eleccions municipals del passat 24 de maig, 4 dels nous grups polítics sorgits de les urnes han estat treballant per aconseguir un consens que evitara que la polèmica exalcaldessa del PP, Chelo Escrivá, tornara a ostentar l’alcaldia d’Oliva. Compromís per Oliva, Projecte Oliva-Ciutadans d’Oliva, Esquerra Unida del País Valencià-Acord Ciutadà, i Partit Gent d’Oliva hem estat treballant intensament durant estos 20 dies per consensuar un “Acord de Govern” que garantisca l’estabilitat i la governabilitat de la ciutat.

Després de nombroses reunions conjuntes de les 4 delegacions, i d’assemblees deliberatives de cadascuna de les esmentades forces polítiques, finalment s’ha arribat a un alt grau de consens que s’ha plasmat en un “Acord de Govern per a l’Ajuntament d’Oliva – Mandat corporatiu 2015-2019“. Un extens document de 14 pàgines que recull el conjunt d’iniciatives prioritàries del futur govern, seleccionades d’entre els programes electorals de cadascuna de les forces polítiques. A més de les línies més importants pel que fa a l’organització de l’equip de govern (alcaldia, delegacions, regles de funcionament, repartiment de recursos…). Després de diverses vicissituds i dificultats, finalment el document es va signar divendres 12 de juny en la seu de Compromís pels 4 representants de les forces polítiques que han estat treballant-lo durant estes setmanes: David González, de Compromís per Oliva; Blai Peiró, de Projecte Oliva-Ciutadans d’Oliva; Alejandro Salort, d’Esquerra Unida del País Valencià-Acord Ciutadà; i Pepe Salazar, de Partit Gent d’Oliva.

D’esta forma, al plenari de constitució de la nova corporació i elecció d’alcalde/ssa, que va tindre lloc dissabte 13 de juny a les 12.00 h., es va aconseguir una majoria suficient de vots (11) que ha fet possible la proclamació d’un alcalde (David González, de Compromís) alternatiu a l’exalcaldessa del PP, Chelo Escrivá.

David González, d’acord amb el consens plasmat al document signat per les 4 forces polítiques, ostentarà l’alcaldia d’Oliva durant els propers 4 anys, distribuint-se les tasques i delegacions de la forma que es determina al document, fruit del treball i el consens.

 El PSOE, per voluntat pròpia, estarà en l’oposició juntament amb el PP

El PSOE d’Oliva es va autoexcloure de les negociacions des del principi. Esta força política ha declinat les múltiples invitacions de formar part del nou govern que li han plantejat les altres 4 forces polítiques integrants del pacte. El seu candidat, Carlos Mengual, ha manifestat en diverses ocasions que el seu grup apuntava al treball d’oposició en esta legislatura.

Ni tan sols es va plantejar el grup socialista la possibilitat de votar al candidat progressista més votat (David González, de Compromís), garantint que no resultara proclamada alcaldessa la candidata del PP, Chelo Escrivá. Tot i que esta possibilitat li deixava les mans lliures per integrar-se, o no, en el futur govern.

Descarrega’t ací l’Acord de Govern 2015-2019.