Es tracta del segon taller d’ocupació consecutiu que rep Oliva. Els alumnes han realitzat un blog on es poden consultar tots els treballs realitzats

La regidora d’Ocupació i Empresa, Rosana Miñana, acompanyada de la directora del taller, Núria Bahamonde, i de l’equip directiu (monitors i personal de recolçament), ha presentat en roda de premsa els treballs i actuacions realitzats al llarg dels darrers sis mesos pels 24 alumnes que han format part d’aquesta segona edició del Taller d’Ocupació  “Centelles Oliva II”.

Un taller que ha comptat amb dos especialitats professionals, Treballs Forestals i Infraestructures de Jardins.

Pel que respecta a l’especialitat de jardineria s’ha actuat a la zona verda situada en el carrer de la Muntanya/carrer de Sant Felip amb la intenció de revitalitzar-la. “S’han plantat espècies vegetals autòctones que s’adapten bé a aquests parcs, gairebé sense manteniment posterior ni consum hídric, a excepció de la fase d’implantació. Es tracta d’una solució innovadora paisatgísticament, un petit bosc mediterrani que dóna continuïtat a la flora i fauna del gran pulmó verd de la localitat d’Oliva” assenyalava la regidora de l’àrea d’Ocupació i Empresa, Rosana Miñana.

Els 12 alumnes d’aquesta especialitat han actuat també en altres zones, com ara les del carrer de Vista Hermosa, del Collado i de Sant Vicent. En total, s’han plantat al voltant de 12.000 plantes autòctones.

La directora del taller, Núria Bahamonde, ha assenyalat que, “Abans d’iniciar les actuacions realitzades varem mantindre diverses reunions amb les associacions veïnals dels barris afectats per aquestes actuacions, per tal de recollir les seues propostes i inquietuds i, en base a això, concretar els projectes d’actuació”.

La segona especialitat del Taller Centelles, la de Treballs Forestals, també ha comptat amb 12 alumnes que han centrat el seu treball a la zona de la muntanya de Santa Anna realitzant repoblacions forestals, la correcció i restauració hidrològica-forestal i l’execució de tractaments silvícoles, que permeten conservar i millorar l’entorn natural més proper.

En concret, s’ha actuat en les següents àrees de la muntanya de Santa Anna:

– Zona de la Carrasca – Carrer d’Andrés Manjón

– CEIP La Carrasca i les àrees circumdants

– Zona del Calvari, Sant Rafael i Santa Anna

– Zona del Collado – Senda dels Lladres

Des de la Regidoria d’Ocupació i Empresa s’ha organitzat una jornada festiva i de sensibilització per tal de donar a conèixer a tots els veïns dels barris on s’ha actuat els diversos projectes duts a terme. Aquesta jornada tindrà lloc el divendres, 27 de maig, a partir de les 18.00 hores a la zona del Parc de la Muntanya amb un contacontes i un berenar per als assistents. A més, cada xiquet/a participant podrà apadrinar una planta. A l’activitat col·laboren les associacions de Raval, Pinet, Raval-Gerreria, Romaní i Aripando.

La regidora Rosana Miñana ha assenyalat que “l’objectiu principal del taller ha estat el de millorar l’ocupabilitat de persones en l’atur a Oliva, a través del projecte d’intervenció, posada en valor, i millora paisatgística del parc públic de la muntanya de Santa Anna, així com la millora i el condicionament dels parcs i els jardins situats en l’àmbit dels barris del Raval, del Pinet i de Gerreria”.

El projecte ha comptat amb pressupost total de 259.338,14 euros, dels quals l’Ajuntament d’Oliva ha aportat 39.560,14 euros i el SERVEF 219.778,56 euros.

La finalitat d’aquestos tallers d’ocupació és la de millorar la qualificació professional de la persona beneficiària i afavorir-ne l’aprenentatge d’un ofici que facilite la seua inserció laboral.

Totes les actuacions i treballs realitzats poden consultar-se al blog http://tocentellesoliva2.blogspot.com.es/