Les places del centre històric seran testimoni de la recuperació d’un dels gèneres més emblemàtics de la tradició oral valenciana: el cant d’estil

Entre els dies 7 i 9 d’octubre, Oliva celebra el Dia dels Valencians amb una programació centrada en la cultura popular i tradicional: música, danses, cercaviles, concerts i fins a una desena de propostes organitzades tant pels Serveis Culturals i de Biblioteques com per diferents associacions locals. El passeig de Jaume I serà el centre neuràlgic d’un programa pensat per a fer participar tota la família, en ambient artístic i festiu.

La festa començarà divendres amb la fira de música tradicional, punt de trobada per a tots els amants de la cultura valenciana. L’Associació Artístico-Musical d’Oliva i la Colla de dolçainers i tabaleters Sarabanda han sumat esforços per tal de demostrar les possibilitats de la música més nostra, des d’una vessant educativa.

A la fira, concebuda com una mostra de divulgació musical, es podrà trobar tallers de danses, dolçaina, flabiol i tabal; expositors i mostra d’instruments, exhibicions… així com participar d’un gran ball popular comandat pel Grup de danses Raval i Vila on tothom podrà aprendre a ballar la dansà d’Oliva.

La fira, ubicada en el pati de l’Escola de Música, obrirà les seues portes el divendres dia 7, de 17.00 a 20.00 h, i el dissabte dia 8, de 9.00 a 14.00 h.

Qui canta i balla, no badalla!

El mateix divendres, les places del centre històric seran testimoni de la recuperació d’un dels gèneres més emblemàtics de la tradició oral valenciana: el cant d’estil. Partint de l’Escola de Música, un grup de cantaors interpretarà, durant vint minuts aproximadament, un estil en cada indret: plaça de Jaume I, plaça Joan Baptista Escrivà, plaça de la Bassa, plaça d’Alonso i, per a acabar, plaça de Sant Roc.

El recorregut començarà a les 19.00 h en el passeig de Jaume I, i finalitzarà cap a les 20.30 h en la plaça de Sant Roc, on hi haurà la IV Festa Estellés.