L’Ajuntament d’Oliva obté l’informe favorable del Ministeri per a l’accés provisional al Polígon Industrial Jovades i eliminar 13 punts negres de la N-332

El Ple de l’Ajuntament d’Oliva va votar favorablement la proposta de l’alcaldia sobre la consulta de viabilitat per construir un accés al Polígon Industrial Jovades des de l’N-332.

El nou accés requereix una inversió total d’1,5 milions d’euros, i també eliminaria 13 punts negres en l’N-332.

Després de nombroses reunions de l’Ajuntament d’Oliva, David González i el Ministeri de Foment, la nostra ciutat ha obtés l’informe favorable per a l’accés provisional al Polígon Industrial Jovades. Aquesta alternativa consisteix en un carril de desacceleració i un altre d’acceleració, a banda d’incloure una rodona en la part d’Oliva Nova per aprofitar el pas ja existent. Aquest projecte es considera el més eficient, ja que contempla la planificació dels futurs vials previstos en l’N-332 i evita la creació d’un pont que encariria les obres de forma desproporcionada. A més a més, l’alternativa proposada suposa l’eliminació el projecte del Ministeri d’eliminar els punts negres de la carretera entre Oliva i el Verger. En aquesta actuació, concretament s’eliminaran 13 punts negres creats pels accessos a les urbanitzacions, camps i polígons industrials.

L’alcalde, David González, ha manifestat la seua satisfacció pel desbloqueig inicial a una problema greu de ciutat que ve de prou anys enrere. Tot i que encara ens trobem en una fase inicial, ja que ara s’haura de donar inici a la tramitació ambiental, seguir amb el projecte constructiu i, en acabant, licitar les obres.

Cal destacar, que el Polígon Industrial Jovades des de la seua creació, a finals dels anys 90, no ha comptat amb un accés directe des de la carretera N-332. Fins ara, ha estat funcionant amb accessos provisionals que dificulten el desenvolupament de les activitats industrials, així com la seguretat dels vehicles.
Anys enrere, l’Ajuntament va tramitar un projecte d’accessos que consistia en un pas elevat amb construcció d’un pont sobre l’N-332, valorat en prop de 4 milions d’euros. La seua execució estava condicionada al desenvolupament dels sectors industrials 4 i 17 que no s’ha produït.

Informe favorable del Ministeri

L’Ajuntament d’Oliva ha obtés l’informe favorable del Ministeri per a l’accés provisional al Polígon Industrial Jovades i eliminar 13 punts negres de la N-332.
La consulta de viabilitat proposada es fonamenta en l’art. 104.9. del Reial Decret 1812/1994, de 2 de setembre, pel qual s’aprova el Reglament General de Carreteres.

Aquest estableix que, amb caràcter previ a la sol·licitud d’autorització, els interessats podran consultar a la Direcció General de Carreteres la viabilitat de la construcció projectada, així com obtenir informació i orientació sobre els requisits jurídics o tècnics que les disposicions vigents imposen les actuacions que es proposen realitzar. La resposta a la consulta per part de la Direcció General de Carreteres té caràcter vinculant.

Aquests accessos permetrien augmentar la seguretat en el tram de l’N-322 que va des de l’Hostal del Tardà fins a les gasolineres i facilitarà les activitats industrials que es desenvolupen en millors condicions en el Polígon Industrial Jovades. Per a l’Ajuntament d’Oliva és fonamental la repercussió econòmica i ocupacional que la creació dels accessos al polígon pot suposar.

Amb l’informe favorable del Ministeri de Foment, d’ara endavant, l’Ajuntament té via lliure per iniciar la tramitació administrativa destinada a fer realitat dit accés provisional, que també inclou una via de servici paral·lela a la N-332 per tal d’eliminar 13 punts.

L’autorització no lliura a l’Ajuntament de l’obligació de construir el pas a diferent nivell previst en el PGOU, si pretén executar els sectors 4 i 17 de sòl industrial. Ara bé, la futura construcció de la Connexió Sud d’Oliva, pot suposar una alternativa al pas elevat i l’accés provisional seria compatible.

Arxivat en: Ajuntament, carretera

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *