L’alcalde d’Oliva, David González, ha mantingut una conversa telefònica amb el secretari general d’Infraestructures, Javier Izquierdo, per esclarir la situació de la Connexió Sud d’Oliva. Izquierdo ha confirmat que el Ministeri de Foment treballa amb la finalitat d’iniciar abans del 28 d’abril el procediment de licitació i contractació de les obres de la Connexió Sud d’Oliva, entre l’AP-7 i la N-332.

Davant d’aquesta afirmació, l’alcalde d’Oliva ha assenyalat que es tracta d’una bona notícia, ja que es podrà fer realitat una de les infraestructures més demandades per part de la ciutat, així com pels milers de persones que visiten o travessen Oliva.

La setmana passada anunciàvem que el Bolletí Oficial de l’Estat (BOE) va publicar la resolució del Ministeri de Foment de l’aprovació definitiva del projecte de construcció de la “Connexió Sud d’Oliva. Fase 1 de la Variant de la Safor”. Una aprovació imprescindible per a poder licitar les obres, d’ara endavant.

L’alcalde d’Oliva, davant d’aquest nou avanç, va explicar que “tot i la no aprovació dels PGE de 2019, és possible l’inici de la tramitació de la licitació de les obres de la Connexió Sud”. El fet que s’hagueren aprovat els PGE era molt positiu per al projecte perquè preveia 12 milions d’euros. Però, al remat, en 2019 no es podrà gastar ni un sol euro, perquè no donarà temps, ja que les obres no estaran adjudicades abans de 2020, en el millor dels casos. A més a més, 12 milions d’euros tampoc és l’import íntegre del projecte (28,5 milions). La qual cosa, evidencia que sí que és possible licitar les obres, encara que no es dispose, d’eixida, de la partida pressupostària completa.

En este sentit, la legislació vigent preveu la possibilitat de la licitació amb caràcter plurianual de les obres de la Connexió Sud d’Oliva. De fet, és una pràctica habitual quan el pla d’obra d’un projecte supera una anualitat, com és el cas.