Amb una combinació de renovació i experiència, i aprovada per unanimitat, l’Assemblea de Compromís per Oliva ha donat el seu vistiplau a la candidatura per a les Eleccions Municipals del 26 de maig de 2019, que encapçala David González, actual alcalde d’Oliva, juntament amb un equip de persones representatiu de la societat d’Oliva, plural i renovat. La candidatura és la següent:

1. David González. 42 anys. Llicenciat en Sociologia per la UA. És l’actual alcalde d’Oliva. Ha desenvolupat la seua carrera professional principalment en l’àmbit de la investigació de mercats. Ha sigut alcalde des de juliol de 2012 fins desembre de 2014, i des de juny de 2015 fins a l’actualitat. Abans, des de 2004, com a regidor, ha gestionat diverses àrees com Comerç, Mercats i Consum, Cultura, ADL i Recursos Humans. A nivell de partit, actualment és el President de l’Assemblea d’alcaldies i regidories del BLOC.

2. Yolanda Navarro. 41 anys. Actual regidora d’Esports, i Ocupació i Empresa des de gener d’enguany. Ha desenvolupat la seua activitat professional principalment com a administrativa i comercial.

3. Josep Escrivà. 35 anys. Graduat en Comunicació Audiovisual per la UPV, Màster en Comunicació Social i Doctorand en Comunicació. Entre les seues últimes dedicacions laborals destaquen la Càtedra Govern Obert de l’Ajuntament de València i la UPV, i personal eventual en l’Ajuntament d’Oliva (secretari de grup). També ha estat President del Club Kite Surf d’Oliva i participa activament en l’Agenda Local 21.

4. Yolanda Balaguer. 50 anys. Tècnica en Relacions Públiques, especialitat administratiu-comercial. Professionalment ha exercit al llarg de 10 anys d’administrativa en una empresa d’energies renovables, 3 anys d’administrativa en l’Ajuntament d’Oliva, 3 anys en l’oficina d’atenció ciutadana en l’Ajuntament d’Oxford, i en agències de viatges. En l’àmbit associatiu, destaca la seua implicació en l’Associació de Veïns del Raval-Gerreria i en un dels clubs de patinatge de la ciutat.

5. Julio Llorca. 43 anys. Llicenciat en Història en l’especialitat d’Arqueologia. Ha treballat com a arqueòleg autònom, tot i que en els darrers 10 anys ha estat el secretari del grup municipal de Compromís. Integrant d’associacions culturals i festives de la ciutat.

6. Miquel Doménech. 40 anys. Actualment exerceix la seua activitat professional com a mariner de port. Des de fa 5 anys, és el president de l’AMPA del CEIP Alfadalí. Participa activament en la Setmana Santa d’Oliva a través de la Pietat, i en la vida esportiva a través de la Colla Esportiva d’Oliva, de la que és directiu.

7. Estel·la Rodríguez. Llicenciada en Psicologia. Treballa com a professora de Pedagogia Terapèutica en el col·legi El Rebollet d’Oliva, on també és coordinadora de l’equip docent d’orientació i coordinadora CIC (igualtat i convivència). Ha format part del grup ecologista Samaruc d’Oliva, del grup de Danses Raval i Vila, i d’ACAPS.

8. Luis Gregori. 41 anys. Professional de la comercialització i distribució de productes per l’hostaleria. Lligat a les festes de Moros i Cristians.

9. Mercè Salelles. 24 anys. Enginyera Industrial de formació, actualment treballa en consultoria en innovació i desenvolupament tecnològic. Ha estat Presidenta del Consell de la Joventut d’Oliva durant 5 anys.

10. Santiago Arlandis. 59 anys. Economista, professionalment ha exercit com a directiu de banca fins a la seua recent jubilació. També ha estat president del Club d’Esquí de la Safor.

11. Ioana Sintimbrean. 27 anys. Arquitecta. De nacionalitat romanesa i resident a Oliva des dels primers anys de vida. Actualment exerceix la seua activitat professional en un despatx d’arquitectes.

12. Marc Martí. 24 anys. Estudiant d’Història de l’Art. Lligat al món de l’esport a través del Club de Rem, del qual és integrant en l’equip Sènior.

13. Helena Malonda. 36 anys. Llicenciada en Dret i Ciències Polítiques i Filologia. Funcionària de la Generalitat Valenciana com a Tècnica de Promoció Lingüística. Ha estat Secretària del Consell Valencià de la Joventut.

14. Ferran Escrivà. 68 anys. Professor de Secundària jubilat i expresident de l’Associació Artístico Musical d’Oliva.

15. Josefa Ferrándiz. 79 anys. Jubilada. Ha format part de la Junta Directiva de l’Associació de Jubilats de Sant Francesc.

16. Rosanna Torres. 60 anys. Administrativa. Ha estat regidora de l’Ajuntament d’Oliva de 2007 a 2015, període en el qual va gestionar les àrees de Festes, Educació i Biblioteques. Està molt vinculada al món de les falles d’Oliva.

17. Julio Cortés. Actualment és pensionista per estar en situació de diversitat funcional. És un esportista destacat del món de la pilota valenciana. Ha guanyat diversos campionats autonòmics de pilota adaptada, tant individualment com per parelles.

18. Lluïsa Parra. 62 anys. Professora de Secundària. Integrant de l’Associació de Veïns del Pinet. Va ser regidora a l’Ajuntament d’Oliva en el període 1987-1991.

19. Enric Escrivà. 33 anys. Llicenciat en Comunicació Audiovisual per la UPV. Actual regidor de Cultura i Música, Biblioteques, Museus i Patrimoni Artístic. Vinculat al món de les falles d’Oliva.

20. Imma Ibiza. 56 anys. Diplomada en Ciències Empresarials i actual regidora de Medi Ambient, Salut Pública, Activitats i Modernització. En la legislatura 2011-2015 va gestionar Turisme i Platges. Al llarg de la seua trajectòria professional ha estat fotògrafa i ha treballat a l’editorial Afers.

21. Vicent Canet. 43 anys. Professor d’Educació Secundària i actual tinent d’alcalde d’Ordenació del Territori, d’Hisenda i Béns Municipals, i regidor de Patrimoni i Centre Històric.

Suplents: Toni Parra, Rosana Miñana i Vicent Fernández.

Dels 21 candidats, 10 són dones i 11 són homes. Hi ha 8 noves incorporacions respecte a la candidatura de 2015, la qual ja va suposar una renovació de 9 persones en relació a la candidatura anterior. Les novetats són: Josep Escrivà (3), Yolanda Balaguer (4), Miquel Doménech (6), Estel·la Rodríguez (7), Mercè Salelles (9), Santiago Arlandis (10), Ferran Escrivà (14), Josefa Ferrándiz (15) i Julio Cortés (17).

Les primeres paraules de David González com a cap de llista han estat d’agraïment a tots els afiliats pel seu suport unànime i sense fissures, i a totes les persones que integren la candidatura, per la seua decisió valenta i compromesa amb la seua ciutat, Oliva. Finalment, el candidat a l’alcaldia per Compromís ha destacat que estem davant d’un equip de persones amb voluntat de representar i servir als ciutadans i veïns d’Oliva. Persones profundament compromeses per resoldre les necessitats de les persones. Gent treballadora, amb capacitat de gestió, dialogants, que generen confiança, pròximes a la gent i amb visió de present i de futur.

Amb esta candidatura, junt al programa que s’està confeccionant, Compromís per Oliva aspira a millorar el resultat de 2015.

Al llarg d’esta legislatura, l’equip de Compromís per Oliva ha treballat de valent, juntament amb altres regidores i regidors que han anat conformant l’equip de govern, per tal de donar solució, o avançar el màxim possible, a molts dels problemes estructurals que pateix Oliva des de fa anys, i millorar la gestió municipal en totes les àrees.

En este sentit, gràcies a una gestió responsable i rigorosa s’ha aconseguit liquidar el deute de l’ajuntament en la seua totalitat i acumular més de 5 milions d’euros per a inversions i despeses generals de la ciutat. S’ha reduït en dues ocasions el tipus impositiu de l’IBI Urbà i s’han aprovat noves bonificacions fiscals. S’han finalitzat les obres del Sector Aigua Blanca 4, dels sectors Bomba, Canyaes 7 i 8, alhora que s’ha avançat en la regularització d’altres sectors com Canyaes 1. S’han dut a terme inversions importants i continuades per millorar els centres escolars; en la xarxa de recollida d’aigües pluvials i residuals; en l’enllumenat públic d’algunes zones com l’entrada des de la carretera de Gandia, la carretera de la mar o el polígon industrial Brosquill; s’han realitzat inversions de millora i renovació urbana en barris com St. Francesc, en Comte d’Oliva, i el Raval-Pinet, a l’entorn del Barranc; s’han aprofitat subvencions per a la millora d’espais verds com l’Hort de la Bosca, el Vall de les Fonts i la zona verda junt al Port. I moltes més accions de govern.

Un altre aspecte molt important en el que s’han centrat els esforços ha estat l’agenda supramunicipal, principalment amb la Generalitat Valenciana i l’Estat, aconseguint avanços molt significatius pel que fa a la Connexió Sud d’Oliva, amb l’aprovació del projecte constructiu i tota la tramitacó prèvia; la rectificació de la línia marítim terrestre del Sector 5; la inclusió de la connexió del Tren entre Oliva i Gandia en el Pla Estatal de Rodalies; la nova Depuradora d’Oliva, amb la declaració d’interés general de l’adjudicació de la redacció del Projecte Constructiu i la tramitació del Pla Especial per a l’adquisició dels terrenys; l’obtenció de l’informe favorable del Ministeri de Foment per a l’accés provisional al polígon Industrial Jovades; la reparació de la Via Ronda del casc marítim; la cessió de la parcel·la municipal per a la construcció del Centre Sanitari de St. Francesc; el desbloqueig de les obres del Centro Olivense i del futur edifici de Policia Local; el desbloqueig del projecte de millora de la carretera Natzaret-Oliva, en el tram Oliva-Piles; la inclusió del casc antic d’Oliva en el programa ARRU de la Generalitat i el Ministeri de Foment, dotat amb prop de 4 milions d’euros; l’obtenció de fons europeus FEDER per a l’Enginy i el Palau; la selecció dels rajolars d’Oliva per al concurs internacional d’EUROPAN; entre d’altres.

A pesar de tota la gestió i d’haver treballat de valent, no s’ha pogut fer tot allò que estava previst, hi ha projectes que estan a mitges, i queda molt per tal d’assolir el nivell de serveis i inversions que la ciutadania espera de l’ajuntament. És per això que Compromís per Oliva espera tornar a comptar amb la confiança suficient per a continuar treballant per a implementar els canvis que facen possible millorar substancialment la gestió municipal i, per extensió, Oliva.

En este sentit, pel que fa al futur, Compromís continuarà apostant per un govern integrador per superar, junts, els reptes que tenim al davant. No serà en la discòrdia i la negativitat on podrem construir el futur que desitgem. Per eixe motiu, igual que estem fent al llarg d’esta legislatura, des de Compromís continuarem demanant l’ajuda de totes les altres forces polítiques. Si en maig som la llista més votada, tornarem a convidar a tots a integrar-se en la tasca de treballar per la nostra ciutat. Si no ho som, però podem sumar esforços amb altres grups, prestarem tota la nostra col·laboració per formar un equip saludable i efectiu.