Mercè Martínez, actual Directora General d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Rubén Trenzano, Director General de Polítiques Lingüístiques i Gestió del Multilingüisme i David González, alcalde d’Oliva feren ahir una xarrada amb els veïns i veïnes de la nostra ciutat per tal de debatre les polítiques dutes a terme durant els últims 4 anys i els plans de futur que conjuntament estudiaren amb la ciutadania.

Més de 120 persones assistiren al col·loqui amb els tres ponents. Debatiren, proposaren i preguntaren sobre les mesures dutes a terme i les futures accions que més convindrien a la ciutadania.

La dependència, la igualtat i les polítiques inclusives són temes que al llarg dels anys han estat oblidats pels anteriors governs de la Generalitat Valenciana però està clar que hi ha una altra manera de fer política. La Directora General d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mercè Martínez, explicà ahir les diferents accions realitzades per millorar les situacions de les persones amb desigualtats i diversitats funcionals. Quan Compromís arribà al poder, va trobar un sistema de polítiques socials que atemptava a la dignitat d’aquestes persones, però poc a poc al llarg dels 4 anys, s’ha anat instaurant el nou model que estimula les capacitats d’estes persones per tal de garantir una vida millor.

A 2015, sols hi havia 18 valoradors (dels quals cap era especialista en temes sociosanitaris) per tal d’evaluar a tots els pacients amb dependència. Actualment hi ha 787 valoradors, potencialment són treballadors socials, psicòlegs i personal sociosanitari. Amb aquest augment s’ha aconseguit reduir les cues d’espera i sobre tot, lliurar les ajudes per dependència amb major brevetat.

Aquestes són sols algunes de les millores realitzades al llarg dels 4 anys per Compromís en matèria d’igualtat. Mercè Martínez recalcà que encara queda molt per fer, que durant la legislatura s’ha avançat però en 4 anys no es poden dur a terme grans projectes. Per això, és necessari que Compromís continue al capdavant d’aquesta Conselleria.

L’educació també fou un dels sectors més perjudicats per les polítiques del PP. I el treball realitzat els primers mesos per la Conselleria d’Educació de Compromís fou ordenar i analitzar tots els problemes existents. I a partir d’eixe moment, dur a terme les polítiques educatives basades en l’educació pública i la igualtat.

Rubén Trenzano, Director General de Polítiques Lingüístiques i Gestió del Multilingüisme, afirmà que: “L’educació és la millor arma que tenim per combatre les desigualtats perquè els xiquets quan entren a les seus classes, tots ells s’anivellen, no hi han alumnes amb recursos o sense recursos.” I açò ha estat possible gràcies a les polítiques dutes a terme per Compromís. Gràcies a la Xarxa Llibres, en la que els xiquets, professors i centres donen valor als llibres i a la necessitat de cuidar-los. Perquè el proper any seran per a uns altres xiquets.

A més, Rubén Trenzano explicà que des de Compromís es pretén continuar amb les polítiques d’igualtat, exactament, en els pròxims 4 anys, els xiquets i xiquetes tindran el servei gratis de menjador a les escoles valencianes. Serà una mesura que s’implantarà de manera progressiva, explicà Trenzano.

I per concloure, David González, alcalde d’Oliva, explicà que a més de les polítiques dutes a terme des de les conselleries, el paper de Compromís a Madrid ha estat excel·lent. Ja que s’ha donat veu a tots els valencians i valencianes, a través dels diputats. Un clar exemple fou la feina realitzada per Baldoví en la lluita contra la competència deslleial de la taronja valenciana. I com no, la defensa de l’alliberament de l’AP7 i l’enllaç sud d’Oliva.