La programació del VI Certamen de Teatre Amateur d’Oliva acull sis espectacles, tots gratuïts, que ompliran l’escenari del Teatre Olímpia, de l’11 de maig al 14 de juny

L’Escola Municipal de Teatre, com cada any, tancarà el programa amb l’estrena d’una obra, fora de concurs

La Regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Oliva i l’Escola Municipal de Teatre obrin les portes a la sisena edició del Certamen ‘aMat’ de Teatre Amateur, que comença el pròxim dissabte, 11 de maig, i s’estendrà fins al 14 de juny. El regidor de Cultura, Enric Escrivà, ha presentat la programació i també el cartell, que té com a protagonista el cor ‘aMat’ i escenifica “la nostra voluntat de continuar difonent els valors de la nostra cultura més arrelada i popular.”

Cinc companyies d’Oliva, Gandia, Pego i La Pobla de Vallbona, a les quals se suma l’Escola Municipal de Teatre, han sigut seleccionades d’entre més de quinze propostes. Escrivà ha volgut agrair la participació dels aspirants i ha expressat que “elles i ells ens confirmen que el Certamen s’ha fet un lloc dintre del món del teatre amateur. Així ho demostra també l’interés dels veïns d’Oliva. La passada edició va superar els 2.000 espectadors i les expectatives d’enguany són molt positives.”

Segons el regidor de Cultura, el Certamen ‘aMat’ és “una gran festa per a celebrar el teatre de qualitat fet a casa” i a més, de manera totalment gratuïta per al públic, oferint així una programació d’alçada i accesible per a tota la ciutadania.

El Certamen s’inaugura aquest dissabte, 11 de maig, a les 19.00 h amb Lletraferits & Comediants, de Gandia. Ignasi Moreno escriu i dirigeix “L’últim viatge a Treblinka”, un homenatge a la valentia de Janusz Korczak, un metge polonés obsessionat amb la idea de l’educació infantil. L’obra transcorre a l’interior del gueto de Varsòvia, en un humil orfenat de xiquets polonesos durant la II Guerra Mundial.

Dissabte següent dia 18, a les 19.00 h, arribarà el torn del Grup de Teatre El Rebollit amb la comèdia guanyadora del XIX Concurs de Teatre en valencià ‘Salvador Soler i Soler’: “Un cadàver a les postres”. El divendres 31 de maig, a les 22.00 h, Xinglot Teatre arriba des de Pego amb el seu thriller “Encadenar paraules”. El dia 2 de juny, diumenge, a les 19.00 h, la companyia Kasiopea Teatre, de La Pobla de Vallbona, presentarà l’obra “Fills d’un déu salvatge”. La següent cita vindrà de la mà de la companyia Ambfiteatre, de Gandia, el divendres 7 de juny, a les 19.00 h amb “Estimada Anuchka”.

Els premis ‘aMat’ es lliuraran en la festa de cloenda, el divendres dia 14, a les 21.00 h. Com és costum, l’Escola Municipal de Teatre posarà punt final al Certamen amb l’estrena, fora de concurs, de la seua darrera producció: “Homes, dones i criatures”.

II Repte ‘micro-aMat’
Finalment, el regidor de Cultura ha anunciat la convocatòria del II Repte ‘micro-aMat’, en el qual poden participar totes les companyies amateurs que ho desitgen, gravant un gag en vídeo d’entre 20 i 40 segons. “Amb el concurs, enfocat a la comunicació en xarxes, obrim una finestra a l’esperit creatiu i estimulant que traspua els locals d’assaig. Volem generar complicitats entre companyies i amb el públic”, ha assenyalat.

Tota la informació sobre el Certamen es podrà seguir en el web teatreamat.com i al facebook Cultura Oliva, on el públic podrà votar el millor ‘micro-aMat’.