LA PRIMERA PUBLICACIÓ DESPRÉS D’ACONSEGUIR EL PREMI CERVANTES 2020

22 de Gener de 2021

Imatge sense text alternatiu.

L’ajuntament d’Oliva, des del departament de Cultura,Música i Biblioteques, junt a la Fundació Francisco Brines, han promogut l’edició d’una antologia de mes de 60 poemes, que venen a recollir una selecció de tota l’obra poètica de l’autor Oliver.

La selecció dels poemes i la introducció, les ha fet el propi autor, al que seguix un pròleg de Fernando Delgado.

«Desde Elca», a més conté set poemes inèdits, i com diu el títol, ve inspirat pel bastió i roca que ha estat la seua casa d’Oliva per a la seua producció poètica.

Francisco Brines (1932) és un dels poetes espanyols més importants de la segona meitat del S.XX, enquadrat dins del grup anomenat dels 50. 

Membre de la la Reial Acadèmia des del 2001, ha rebut premis com el Nacional de les lletres Espanyoles (1999), el Reina Sofia de Poesia Iberoamericana (2010) o el Premi Cervantes, este novembre passat; sent este últim, el premi més important de les lletres castellanes.

El regidor de Cultura, Julio Llorca i la Directora de la Fundació Francisco Brines, Àngels Gregori, van impulsar l’edició de l’obra al si de la Poefesta, després de saber-se la notícia de la consecució del Premi Cervantes per part de l’autor saforenc.

Tant el regidor com la directora de la fundació lamenten que per les circumstancies actuals de la pandèmia, no s’haja pogut fer una presentació del llibre com cal.

Julio Llorca, a més apuntava que «Anhelem que en poc temps es puga reprendre l’activitat cultural de forma plena, i poder fer l’homenatge merescut al nostre Fill Predilecte»

Per la seua part, la també poetessa i directora de la Fundació, Àngels Gregori, animava a gaudir del llibre i del patrimoni immaterial que representa la poesia en el nom de Francisco Brines.

El llibre està editat per l’Editorial Pre-textos, dins de la col·lecció La Cruz del Sur i es pot aconseguir a les llibreries per uns 15€.

Articles Relacionats:

El poeta oliver i Fill Predilecte de la ciutat, D. Francisco Brines, rep el Premi Cervantes 2020

Els olivers Francisco Brines i Malonda II premiats amb les altes Distincions de la Generalitat Valenciana