Oliva col·labora amb l’Observatori de l’Esport per a Gent Gran, per a fomentar la pràctica d’activitats esportives

LA REGIDORA D’ESPORTS, YOLANDA NAVARRO HA ASSEGURAT QUE L’OBJECTIU ÉS PROMOURE ACCIONS QUE INCREMENTEN ANY RERE ANY EL PERCENTATGE DE PERSONES MAJORS QUE PRACTIQUEN ESPORT A OLIVA

GRÀCIES A L’OBSERVATORI DE L’ESPORT PER A GENT GRAN I LA REGIDORIA D’ESPORTS ES LLUITARÀ CONTRA LA INACTIVITAT FÍSICA I PSÍQUICA DE LA GENT GRAN D’OLIVA

15 de febrer de 2021

Imatge sense text alternatiu.

Oliva col·labora amb l’Observatori de l’Esport per a Gent Gran, promogut per la Fundació ‘Patrocina un Deportista’, que lluita per acabar amb la inactivitat esportiva de la gent major de 60 anys.

La regidora d’Esports, Yolanda Navarro ha assegurat que aquesta cooperació és molt necessària per a continuar potenciant la pràctica d’esport per part de la gent gran d’Oliva. “Actualment comptem amb nombroses activitats dirigides a majors de 60 anys, però des de la Regidoria d’Esports no volem quedar-nos enrere i volem seguir augmentant l’oferta d’activitats saludables i esportives” ha afirmat la regidora d’Esports.

El principal objectiu d’aquest observatori és conéixer la situació de l’esport adreçat a majors a Espanya, mitjançant la realització d’un estudi que permeta conéixer quantes persones majors de 60 anys fan esport o activitat física de manera continuada, quina activitat duen a terme i on (instal·lacions municipals, privades …). L’estudi de la situació a Oliva serà a càrrec del grup d’investigació ACAFYDE, que pertany a la Facultat de Ciències de l’Esport de la Universitat d’Extremadura.

Una vegada obtingudes les dades, des de l’Observatori de l’Esport i la Regidoria d’Esports de l’Ajuntament d’Oliva es promouran accions que incrementen, any rere any, el percentatge de persones majors que practica esport quotidianament.

Durant la pandèmia, hem observat que un dels sectors més afectats per la falta d’activitat física ha estat la gent gran, derivant en malalties molt perilloses, com ara ictus i depressions, sent el sector de risc més important i afectat per les restriccions socials.

Així serem capaços de detectar i abordar aquesta problemàtica, un dels objectius principals del programa ESPORT, SALUT I BENESTAR dels serveis esportius municipals i amb la màxima implicació de la Delegació d’Esports per a pal·liar tots aquests efectes.