AIGUA BLANCA 4. El BLOC va demanar a l’Alcalde pel cost econòmic de l’informe realitzat per l’assessoria jurídica externa per valorar si la moció presentada per la regidora Yolanda Pastor, a proposta del propietaris d’Aigua Blanca 4, s’ajustava a dret o no. En este sentit, tenint en compte els temps que corren de crisi econòmica, és difícilment justificable davant els ciutadans que calga un informe jurídic extern per valorar qüestions relacionades directament amb la Llei de Bases de Règim Local i amb el Reglament d’Organització i Funcionament de l’Administració Local, i que per tant, poden resoldre perfectament els serveis jurídics municipals.

VIA RONDA. El BLOC demana a l’Alcalde que pressione més durament la Conselleria per reparar la Via Ronda de la Platja d’Oliva, que es troba en un estat lamentable. A estes altures, ni tan sols se sap la data per l’inici de les obres i el començament de la temporada turística ja esta ahí.

Recordem que després d’una execució nefasta per part de la Conselleria i per valor de més de 800 mil euros, la Via Ronda de la Platja d’Oliva es troba en un estat quasi intransitable. Després de no voler exigir responsabilitats a l’empresa que va executar les obres, i després de quatre anys, finalment enguany repararà parcialment els clots provocats per la mala execució de les obres, i només de la meitat del tram afectat, quedant la resta per a una segona fase. El BLOC, mitjançant els seus diputats de Compromís, va presentar una esmena als pressupostos de la Generalitat per poder reparar la Via Ronda sencera i no a trossets, però esta va ser rebutjada.

XARXA DE GAS NATURAL. El BLOC també va demanar a l’Alcalde que no deixe perdre una altra oportunitat perquè tots els veïns d’Oliva sense excepció gaudisquen dels mateixos serveis bàsics, com ara el GAS NATURAL, amb independància del barri on visquen. En este sentit, quan es va procedir a atorgar la llicència, no es va establir cap mecanisme per que hi haguera una execició de les obres més igualitària territorialment parlant. De manera que ara només s’està procedint a realitzar els treballs en la part baixa de la ciutat, on es donen les majors facilitats per tractar-se d’una trama urbana d’eixample. Encara estem a temps de solucionar-ho.

Com a precedent més immediat, tenim el de l’empresa que havia de cablejar Oliva amb fibra òptica (ONO). Finalment va fer només la part de l’eixample, deixant molts veïns de la part de dalt de la carretera (Casc Antic sobretot), sense accés a la fibra òptica. Aleshores l’Ajuntament ja no va poder fer res per solucionar-ho, ja que l’empresa cablejat la part del casc urbà que més l’interessava.