El BLOC-Compromís de l’Ajuntament d’Oliva ha votat en la Comissió d’Ordenació del Territori a favor de l’informe tècnic d’al·legacions que proposa rebutjar frontalment el traçat de la línia d’alta tensió de 220 kw, que pretén construir Iberdrola entre Gandia i el Verger. Esta travessaria el terme municipal d’Oliva en 14,5 km, dels quals 7 serien de forma aèria, amb torres de 57 metres d’altura i bases de 10m x 10m.

El portaveu del BLOC-Compromís, David González, ha manifestat que Oliva no pot consentir que una nova infraestructura d’estes dimensions hipoteque encara més el nostre terme municipal. Per això, el BLOC-Compromís ha votat favorablement l’informe elaborat pels serveis tècnics municipals que proposa rebutjar frontalment el traçat, alhora que exigeix que transcórrega totalment soterrat pel corredor d’infraestructures aprofitant qualsevol via de comunicació existent. Si s’ha de fer, que es faça bé.

González, també ha manifestat que si la Conselleria d’Economia, Indústria i Comerç, no accepta les al·legacions de l’Ajuntament d’Oliva i autoritza finalment la construcció d’esta línia, en les condicions proposades per Iberdrola, el BLOC-Compromís durà endavant totes aquelles accions que hi hagen al seu abast: polítiques, jurídiques i reivindicatives, per evitar esta nova barbaritat. A Oliva sempre li toca ser solidària i hipotecar sol per a infraestructures que no farem servir, mentre esperem eternament el Tren, la Variant o l’alliberament de l’AP-7.