Les dones regidores del Grup Socialista i del Grup Bloc-Compromís de l’Ajuntament d’Oliva, denuncien l’actitud de victimisme de gènere de la Sra Chelo Escrivà des que forma part de la corporació municipal.

“Hem estat un any a l’oposició i portem dues setmanes al govern i mai s’ha dut a terme a terme ni actituds, ni declaracions, ni acusacions, ni denúncies cap al govern popular i la seu màxima representació Chelo Escrivà relacionats amb el gènere i pel fet que la regidora popular fóra dona. Jo, Ana Morell, portaveu socialista a l’any d’oposició, he sigut l’encarregada de presentar als plenaris la fiscalització dels populars i, com a dona i defensora de la igualtat, no haguera permés cap declaració contrària a la figura de la dona” apunta Morell.

Des del BLOC-Compromís per Oliva, ha estat Rosanna Torres qui ha rebatut les paraules d’Escrivà. Per a Torres, l’exalcaldessa és la primera que contribueix a invisibilitzar la presència i participació decisiva de les dones en la vida política. “Cada volta que Escrivà ha fet referència a la moció, ha destacat la seua condició de dona i el fet que la moció l’hagen signada cinc homes. Però misteriosament obvia que la moció la signem sis dones també, més dones que homes. Com obvia també que l’actual govern és paritari i té un 50% de presència de dones, a diferència del seu grup municipal, on la proporció de dones/homes és de TRES a quatre ara, i de dos a cinc a l’inici de la legislatura”.

“Una demostració de les nostres formes i la nostra forma de pensar com a socialistes és que en el grup quatre dels sis regidors són dones. I també en l’executiva del PSPV-PSOE d’Oliva la majoria dels seus membres són del gènere femení. Per tant ningú pot acusar els socialistes olivers de faltar a una figura institucional simplement per ser dona” assenyala Ana Morell.

Torres, com a regidora del BLOC-Compromís per Oliva junt amb Imma Ibiza també, ha aprofitat per reiterar allò evident: la tasca d’un partit progressista com el seu en defensa de la igualtat real entre els gèneres de manera efectiva i sense victimismes. I ha recordat com el BLOC fou el primer partit en la història democràtica d’Oliva en estar encapçalat per dues dones com Pepa Chesa i Imma Seguí ara fa més de vint anys. En definitiva Torres ha reivindicat com “El treball per la visibilitat de la dona en política no és cosa d’un dia ni d’una actitud victimista sinó que cal demostrar-la amb fets, responsabilitat i constància. I el BLOC d’Oliva hem estat capdavanters i hi continuem compromesos”.

“Si algú té fòbia per algunes persones és Chelo Escrivà, en aquest cas homofòbia, com es pot observar en les seues acusacions a les xarxes socials, cap a una persona insultant-lo amb acusacions homofòbiques” destacà Morell.

“Les dones i els homes del Grup Socialista i del Grup BLOC-Compromís seguirem treballant i defensant la igualtat de gènere, i pensem que aquesta actitud victimista de Chelo Escrivá no beneficia la lluita de les dones sinó que perjudicant el que estem aconseguint”.