L’Alcaldia de l’Ajuntament dOliva, fent ús de les atribucions que li pertoquen, ha donat a conèixer als portaveus dels grups municipals del consistori la nova proposta de retribucions, indemnitzacions i subvencions als grups polítics. D´esta forma, el sou de l’Alcalde d’Oliva patirà una reducció del 18% respecte al que cobrava l’anterior alcaldessa.

El govern actual, a pesar d’obrir la gestió municipal a un major nombre de regidors/res i grups (el govern municipal passa de 7 a 14 regidors), es manté en un nivell de despesa política igual al de l’anterior govern del PP. Això era un dels compromisos del pacte de govern.

La reducció ha estat possible gràcies a importants rebaixes en els sous que oscil·len entre el 18% (l’alcalde d’Oliva, David González), el 15% (regidors i regidores alliberats/des plenament) i el 8% (en el cas dels alliberats/des parcials).

Des del govern actual també s’han rebaixat les indemnitzacions per assistència a plenaris i comissions per als regidors no alliberats (un 15%), i les ajudes als grups polítics municipals (un 15%). Aquesta rebaixa d’aportacions a grups suposa un nou estalvi a les arques municipals.

I és que la setmana passada ja es va anunciar la renuncia a la paga doble de Nadal per part dels regidors alliberats en solidaritat amb els funcionaris. A més, recentment, Vicent Roig, regidor no alliberat per ser jubilat, també ha anunciat que renuncia a les indemnitzacions corresponents al mes de desembre. Els diners resultants d’esta renuncia voluntària serà destinada a fins de caràcter social i també ajudarà a la rebaixa de despesa pressupostària en la partida destinada als grups i càrrecs polítics.

Ara, esta proposta s’haurà de dictaminar per la Comissió de Governació i, posteriorment, serà debatuda i votada pel ple de l’Ajuntament d’Oliva. En acomplir-se estos tràmits es donaran a conèixer les dades exactes de la mesura, com ara el règim d’alliberaments i els regidors alliberats en cadascun dels grups polítics.

CàrrecGovern del PPGovern actual% variació
Alcalde39.73132.579 (1)-18%
Regidor amb delegació completa28.50224.227 (4)-15%
Regidor amb dedicació parcial18.31616.850 (9)-8%
Secretaris de grups polítics16.43816.438 (3)0%
Ajudes a grups polítics100+(50 per edil)85+(42,5 per edil)-15%