La regidora de Innovació reprén les converses en Diputació per instaurar el Wi-Fi en Oliva, mitjançant el programa “Sona la Dipu, València província Wi-fi”

La regidora de Modernització de l’Administració Local a l’Ajuntament d’Oliva, Imma Ibiza, va assistir el passat dijous, dia 11 d’octubre, a una reunió convocada per la Diputació de València on es va informar al voltant de la posada en marxa de noves fases de la xarxa wifi. Pel que respecta a Oliva, “resten encara més fases per executar i segons ens va comentar el diputat provincial, Jose Manuel Haro, seran una realitat de forma immediata” indicava la regidora Imma Ibiza.

Aquest projecte està dins del conveni “Sona la Dipu, València província Wi-fi” signat entre l’Ajuntament d’Oliva i la Diputació de València, conveni que va ser aprovat en ple ordinari del 26 de febrer de 2009 amb el vot a favor de tots els partits polítics. En principi, s’acolliren uns 120 ajuntaments, i Oliva va ser una de les ciutats pioneres.

Un projecte que prompte va veure realitzada la seua primera fase: l’edifici de l’Ajuntament d’Oliva, va comptar amb cobertura Wi-Fi, s’instal•laren dues antenes transmissores del senyal, que utilitza la Policia Local d’Oliva.

“Per part de l’Ajuntament d’Oliva ja hem manifestat la nostra intenció i necessitat de seguir amb el projecte i la propera setmana, alcalde, regidors i tècnics de l’Ajuntament d’Oliva, començaran a treballar juntament amb els tècnics de diputació per fer d’aquest somni una realitat. Desitgem i confiem que ara puguem acabar aquest projecte” assenyalava la regidora Imma Ibiza.

Però el més important per a Oliva és que l’empresa adjudicatària ens ha oferit un anàlisi personalitzada de la cobertura necessària; com sabem la idiosincràsia d’Oliva, amb la seua muntanya de Santa Anna, dóna certes dificultats per arribar en cobertura a una part de la població. Esta empresa també oferirà Wi-Fi a particulars amb una garantia d’ample de banda, a un cost molt econòmic, tot dins del marc de la Diputació de València.

Durant la reunió es va informar que els treballs iniciats l’any 2009 es van paralitzar a conseqüència de l’actual crisi econòmica que va afectar a l’operador que va iniciar este projecte.

Amb el nou operador s’ha représ el projecte wifi que tindrà un pressupost de 40.000.000 €, dels quals la Diputació de València es farà càrrec de 14.000.000 € i que amortitzarà en 14 anys, i la resta, els 26.000.000 €, es farà càrrec l’empresa Eurona Telecom; “per aquest motiu, ens convidava a tots els assistents, a promoure i impulsar aquest projecte i així fer possible la seua finalitat inicial, València província Wi-Fi” assenyalava la regidora Ibiza.

Cal tindre en compte que la xarxa Wi-Fi, està lligada a una forta reglamentació, regulada per CMT (Comissió del Mercat de les Telecomunicacions ), amb una arquitectura centralitzada en la Diputació, que serà qui done cobertura als municipis; aquesta comissió determina en el seu reglament, que els municipis sols estan autoritzats a donar gratuïtament cobertura Wi-Fi a una velocitat de banda d’aproximadament uns 250 kbps, molt poc si parlem d’usuaris internautes acostumats a 10 i 13 GB que és el que estan oferint actualment les companyies de telecomunicació.

L’oferta plantejada per la Diputació va dirigida a tres tipus d’usuari: per una banda xarxa Wi-fi municipal que nodrirà d’Internet sense cable tots els edificis de l’Ajuntament d’Oliva; una altra xarxa gratuïta a baixa velocitat (inferior a 250 kbps) que podria dispensar el mateix ajuntament en espais públics per a usuaris de consulta i una contractació per a l’usuari particular més exigent a un cost molt econòmic.

Arxivat en: Economia i Ocupació

Comentaris

  1. vicent diu:

    un altra manera de utilizar el amiguisme i les ajudicacions a dit a empreses naxcudes adrede per a enriquir i montar el negosiet pa el amic.valencia,tota la comunitat inclus el pais senser a maxima velocitat a cost cero per a tots sense traure ni un duret la conselleria,no estic boch i els asegure jo se de lo que parle.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *