Rosanna Torres traslladarà la mostra a la Biblioteca de l’Envic

El regidor de Museus de l’Ajuntament d’Oliva, Vicent Roig, ha donat a conéixer hui que l’exposició “L’empremta de l’aigua. 30 aniversari de la Pantanada de Tous” romandrà una setmana més oberta al Museu Etnològic.

Cal recordar que la mostra, que es va inaugurar el 21 de desembre passat, està formada per fotografies que van realitzar en el seu moment els fotògrafs olivers Salvador Mañó i Joan Andreu Gascó. L’objectiu és conscienciar sobre la necessària solidaritat davant una catàstrofe, com ara la de la pantanada de Tous. De fet, la majoria de les imatges, inèdites, van ser capturades pels fotògrafs, després de viatjar a València amagats en un camió de la Creu Roja d’ajuda humanitària. D’aquesta forma van aconseguir estos documents gràfics, d’innegable valor històric, que veuen la llum tres dècades després de la tragèdia.

La mostra podrà continuar visitant-se fins el 2 de febrer, en l’horari d’obertura del museu, de dimarts a dissabte de 10.20 h a 13.30 h, i de 16.00 h a 19.30 h; i diumenge d’11.00 h a 13.30 h.

Ara, a l’Envic

D’altra banda, la regidora de de Biblioteques, Rosanna Torres ha decidit traslladar l’exposició a la Biblioteca de l’Envic, “a causa de l’èxit d’afluència i el valor documental de l’exposició”. D’aquesta forma, també s’acompleix amb el doble objectiu de “traslladar les activitats culturals programades a altres barris de la ciutat”, ha explicat Torres.