Entrevista apareguda a l’edició digital del diari ABC punto Radio Gandia.

El regidor de Comerç i Patrimoni d’Oliva, Vicent Roig, ha intervingut en Protagonistes Gandia i la Safor per a fer balanç de la intensa activitat comercial de la localitat amb motiu de la campanya de Nadal i de les Rebaixes. El regidor ha reconegut la conjuntura econòmica difícil que viuen els ciutadans però ha relatat els punts forts del sector a Oliva.

Roig ha expressat queOliva té un comerç excel·lent” la qual cosa es nota “a l’hora de triar” ja que quan “algú vol alguna cosaun poc especial va a un comerç més especialitzat, de marca”, que són els comerços majoritaris de la ciutat. A més ha reconegut la importància d’associacions com ACCO per a dinamitzar la ciutat.

Protagonista Gandia i la Safor ha volgut conèixer dues propostes culturals de la ciutat en les quals Vicent Roig té responsabilitats com regidor de Patrimoni. D’una banda, una que parla de conservació del patrimoni cultural de tots els valencians, i especialment dels olivenses; i és que la població ha emprès els tràmits per a declarar el “Desenclavament” com d’Interès Immaterial Local. Es tracta de la representació teatralitzada d’una escena de la Setmana Santa, representada el Divendres Sant, en Santa María la Major. Aquesta representació artística està lligada a la tradició de la Corona d’Aragó i són molt poques les poblacions que la conserven. Com curiositat ha explicat que se segueix representant en l’Alguer, actualment Itàlia, per la vinculació amb Oliva i els Centelles.

D’altra banda, també ha parlat d’una exposició que centra la seua mirada en “la pantanà de Tous” i com els fotògrafs olivenses Salvador Maño i Joan Andreu Gascó van arreplegar el testimoniatge. La qual s’allargarà una setmana més per la gran afluència de públic.

 

Per sentir l’entrevista ves a:

http://www.infonoticiasgandia.com/webnoticiar.aspx?not=1511