La regidoria d’Ordenació del Territori pretén regular la denominació i retolació de les vies urbanes d’Oliva, així com la numeració dels immobles.

El Ple de l’Ajuntament d’Oliva ha aprovat recentment iniciar els tràmits per a l’elaboració d’una ordenança municipal de retolació de les vies públiques. L’objectiu de la regidoria d’Ordenació del Territori és doble: Per una banda, regular la denominació i retolació de les vies urbanes d’Oliva i, d’altra, determinar també la numeració dels immobles (cases, edificis i habitatges del terme municipal).

“Esta regulació serà molt beneficiosa per a la nostra ciutat, principalment, en dos aspectes: En primer lloc, perquè arreplega i regula uns criteris clars i ben definits per a la denominació i retolació de les vies públiques. I, en segon lloc, perquè aportarà molta seguretat i agilitat en la localització d’immobles en el terme municipal per a la prestació de serveis: policia, bombers, ambulàncies, correu… (pensem la dificultat que això pot comportar en un territori tan extens com el nostre)”, ha assegurat el regidor de Territori, Vicent Canet.

En aquest sentit, possiblement la proposta més novedosa que presenta el document siga la que afecta al nomenament provisional de les vies del sòl no urbà. En el sòl rústic (a efectes cadastrals) es donaran d’alta els polígons com a nom de carrer, i el número de la vivenda correspondrà al de la parcel·la. “La qual cosa facilitarà enormement la ràpida i fàcil identificació dels abundants disseminats del nostre terme municipal.”

El text de l’esborrany d’aquesta Ordenança es complementa amb un Mapa gràfic del procediment a seguir en el tràmit de denominació de les vies públiques. Cal dir que aquest esborrany d’ordenança, ja ha estat presentat a un dels organismes més interessats en esta qüestió, Correus. És més, la redactora d’aquesta proposta d’ordenança, la topògrafa municipal Lara Pérez Bessone, ja ha establert un calendari de treball amb el personal de Correus per enriquir el document amb l’experiència compartida.

Igual que s’ha fet amb Correus, una vegada aprovat aquest document es remetrà a Cadastre i a l’INE.

També es donarà trasllat als departaments i responsables d’Estadística, Padró, i Gestió tributària del nostre Ajuntament, als quals farà un gran profit i ajudarà a unificar criteris i millorar la gestió del dia a dia de la nostra administració.

“Cal felicitar a la topògrafa municipal pel seu diligent treball i, sobretot, pel seu interés en totes les qüestions de la nostra ciutat vinculades amb la seua competència.”