Presenten una querella contra l’alcalde d’Oliva per molèsties d’un xiringuito

Acusen a David González de delictes de prevaricació i contra el medi ambient.
L’ajuntament no havia rebut abans queixes per escrit.

Les molèsties que causa almenys un dels nou xiringuitos instal·lats aquest estiu en la platja d’Oliva han acabat en els tribunals.

Una parella que resideix en els voltants de l’establiment denominat «Pirata» ha presentat una querella contra l’alcalde de la localitat, David González, de Compromís, al que acusen d’un delicte contra el medi ambient, els recursos naturals i prevaricació.

L’acció judicial té relació amb la polèmica per l’excés de soroll i l’amplíssim horari d’obertura d’aquests establiments que, si bé són molt populars i freqüentats per milers de persones, acaben causant molèsties a els qui resideixen en zones properes, fonamentalment per sorolls.

L’alcalde d’Oliva confirmà ahir a aquest periòdic que la querella ha sigut presentada, però no tindrà accés a ella fins que el jutge l’admeta a tràmit i, en aqueix cas, la remeta a les parts.

David González va assegurar que,  sent coneixedor de les molèsties que els xiringuitos causen a alguns veïns, en el cas de les persones querellants no consta que hagen presentat escrits de reclamació, o que hagen interposat recursos contra la instal·lació d’aquests populars establiments estiuencs.

Els xiringuitos es munten en la platja d’Oliva, i en la resta de les de la Safor, amb una autorització expressa de la Demarcació de Costes de València, que és la que té competències en la gestió de l’espai marítim-terrestre, on se situen.

En el cas dels horaris, és la Conselleria de Governació la que fixa el límit de tancament, que està establit, com a màxim, a les 4 de la matinada.

Precisament aquesta setmana propietaris i clients de xiringuitos d’Oliva han remès una carta a l’alcalde de la ciutat sol·licitant-li que perllongue encara més l’horari d’obertura i permeta tancar a les 5 de la matinada.

L’alcalde els ha recordat que aqueixa no és la seua competència, sinó de la Generalitat, i que l’ajuntament no pot autoritzar més enllà del que estableix la Conselleria de Governació.

Enguany la Guàrdia Civil d’Oliva està fent complir l’horari de tancament de molts xiringuitos, entre altres motius perquè hi ha veïns que es queixen del soroll i de vandalisme.

Notícia apareguda al Levante el 7/8/13

Arxivat en: Xiringuitos

Comentaris

  1. Joan Libre Just diu:

    No es pot denunciar d’aquesta manera si abans no s’ha comunicat per escrit a l’ajuntament.

    Altra cosa és la possible omissió i passivitat de la policia local de fer la seua tasca de control i vigilància nocturna.

    No puc dir més. I no vull pensar en les enveges, hipocresies i cinisme de certs veïns de la platja d’Oliva que miserablement denuncien sense avisar per escrit prèviament com cal. Ni tampoc tenen “colllons” per denunciar, a Costes o als tribunals que calga, els xalets dels ricaxons il.legals vora mar que realment sí que atempten greument contra el nostre litoral, impedint tenir un passeig i línia marítima ecològica com cal per a gaudiment dels ciutadans d’oliva, tots els i les que paguem impostos i contribucions locals, no sols uns privilegiats.

    No estic d’acord amb aquesta querella ni amb el seu contingut ni amb la seua forma.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *