El Festival de Poesia d’Oliva, Poefesta, guardonat en els Premis Fundació Bromera al Foment de la Lectura 2019

El Festival de Poesia d’Oliva, Poefesta ha sigut guardonat en la categoria col·lectiva, amb el Premi Fundació Bromera al Foment de la Lectura 2019, que distingeix aquelles persones i institucions o iniciatives que, gràcies al seu impuls vital, representen els valors i els objectius que promou l’entitat sense ànim de lucre, com ara el foment de la lectura i l’ús del valencià.
Després de catorze edicions, la Poefesta s’ha convertit en una de les cites de referència en l’àmbit de les lletres i en un lloc de trobada per a poetes d’arreu del món. La seua directora, la poetessa Àngels Gregori, ha assegurat que aquest guardó el reben amb molta il·lusió per la importància del mateix però a més, perquè enguany serà el quinzé aniversari del Festival Poefesta. Àngels Gregori ha assegurat que durant els darrers 14 anys el Poefesta ha estat la casa dels millors poetes i poetesses que han ajudat a fomentar la cultura i l’estima per la poesia. I després de 14 anys, Gregori ha assegurat que la Poefesta ha creat un hàbit lector de poesia a Oliva que anys darrers no existia.
Per la seua banda, el regidor de Cultura, Enric Escrivà, ha mostrat la seua satisfacció davant “la millor notícia que podíem rebre a les portes del quinzè aniversari del festival.”
“Aquest guardó és una mostra més del gran paper que ha jugat la Poefesta, amb Àngels Gregori al capdavant, en l’impuls de la cultura”, ha afirmat Escrivà.

David González, alcalde d’Oliva, ha afegit que Àngels Gregori i Poefesta ha treballat intensament per obtindre aquest distinció. Segons l’aldelde d’Oliva, Gregori és una poetessa magnífica, una persona amb molta vàlua i la millor comissària possible per al festival. De fet, és l’ànima mater del Poefesta.
L’alcalde d’Oliva ha conclòs explicant que el Festival de Poesia d’Oliva mereix el recolzament institucional, social i econòmic perquè es tracta d’un esdeveniment cultural i social extraordinari i amb molt de nivell. Unint la cultura i la lectura en la nostra ciutat.

La XV edició de la Poefesta serà el pròxim 5 d’abril al Teatre Olimpia d’Oliva i pròximament s’informarà de més detalls.

En la categoria individual, la Fundació Bromera per al Foment de la Lectura ha reconegut la trajectòria de l’escriptora i docent Carme Miquel.
El lliurament dels premis tindrà lloc el divendres 1 de febrer, a partir de les 20.30 h, en el transcurs d’un sopar literari a l’Hotel NH Las Artes de València, on assistiran representants del món polític, cultural i de l’ensenyament, així com familiars i amics, que acompanyaran els guardonats eixa nit.
Amb motiu de la tercera edició dels premis, la Fundació Bromera per al Foment de la Lectura ha editat un llibre que conté un reportatge sobre la Poefesta de la periodista Puri Naya, i un perfil i una entrevista de Carme Miquel realitzada per Albert Vicent Moreno, cap de la Unitat de Projecció Social d’À Punt.
La Fundació Bromera per al Foment de la Lectura és una entitat de caràcter cultural i sense finalitat lucrativa que va nàixer a Alzira l’any 2002 impulsada per l’editorial homònima. Durant els setze anys de trajectòria ha organitzat, impulsat i patrocinat multitud de campanyes, cursos, jornades, conferències, tallers i visites d’autors. Ha editat guies de lectura i ha difós i commemorat esdeveniments culturals com el Dia Internacional del Llibre i altres celebracions vinculades al món de la cultura, el llibre i la lectura.

Arxivat en: Ajuntament, Cultura i Educació, Llengua

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *